The Mearns Centre, completed in 2005,  consists of an addition, a partial renovation and a phased seismic upgrading to the existing building, as well as an entrance canopy and new landscaping to the eastern portion of the site.  The addition provides 24,929 square metres of space on four levels, contiguous with existing lower, main, second and third floors.  It is attached to the  northeast portion and will be accessed via Main Street extensions at each level.  It includes a new "galleria" stair, an accessible elevator and an emergency exit stair.

Client:  University of Victoria

Services:  Architecture/Interior Design/Functional Program

Cost:  $12M

Size:  25,000 M2

Completion:  2005

Location:  Victoria, British Columbia


Published in Award Magazine

The Mearns Centre enhances the existing facility with an expanded information and Media Commons.  It also incorporates collaborative learning classrooms, support services and a cafe, as well as expanded collection and seating/study areas.

Since completion, we have been responsible for a series of minor work, including the Learning Centre & Lobby, 2008; North/South Corridor Realignment, 2008; Gallery, Special Collections Relocation, 2008; Lower Level Washroom Refurbishment, 2010; and Level 3 KIP, 2012.



(placeholder)